Menu Sluiten

COVID 19

We sturen jullie dit bericht in opdracht van het kabinet van Volksgezondheid.

Om de verder verspreiding van COVID 19 ter vermijden en te vertragen, dienen volgende richtlijnen strikt opgevolgd te worden:

 
– Vanaf woensdag 18/3/2020 12u dienen alle optiekzaken, contactlens- en low vision centra en orthoptie/optometriepraktijken gesloten te worden en dit ten minste tot en met 5/4/2020.
M.a.w. ELKE OPTIEKZAAK DIENT VERPLICHT TE SLUITEN!
 

– Alle oogtesten, contactlensaanpassingen en -controles, pupilafstandmetingen,… dienen uitgesteld te worden en kunnen momenteel absoluut niet meer uitgevoerd worden. Alle dringende oogtesten en oogonderzoeken (bv omwille van een rood oog) worden doorgestuurd naar een (oog)arts.

– Enkel “bril” noodgevallen kunnen op afspraak verholpen worden, d.i. een gebroken bril kan hersteld worden, enkel en alleen als er geen reservebril voor handen is. Elke aankoop van een nieuwe bril, dient uitgesteld te worden. Voor deze noodgevallen kan een telefoonnummer of een e-mailadres geafficheerd worden.

– Te allen tijde kan slechts 1 klant tegelijk in de winkel aanwezig zijn en te allen tijde blijft de winkeldeur gesloten. Enkel hoogdringende herstellingen kunnen uitgevoerd worden. Contactlenzen en lensvloeistoffen kunnen verkocht worden, maar ook hier geldt, enkel de dringende aankopen. Elke aankoop die uitgesteld kan worden, dient effectief uitgesteld te worden voor wat betreft brillen en contactlenzen.

– Wat wel mogelijk blijft, is om via een webshop brillen, contactlenzen, lensvloeistoffen en andere optische artikelen te verkopen, zodat de verkoop contactloos kan verlopen.

Aarzel niet om de beroepsverenigingen te contacteren, indien er bijkomende vragen zijn.

Met vriendelijke groeten,

Bas Tips

0477865424 
 info@ bas-optiek.be